چرا خداوند خود را احسن خالقین معرفی میکند؟جزخدا که خالقی نیست.
این تعبیر برگرفته از آیه 14 سوره مؤمنون است . از این که خداوند خود را "بهترین خالقها " نامیده ، فهمیده مىشود که خلقت تنها مختص به او نیست . البته تحلیل این مساله نیازمند بررسی دقیق واژه "خلق" است .
چنان که در کتب لغت آمده ، "خلق" به معنی ایجاد یک چیز است و حقیقت این امر هم ایجاد از عدم است؛ از طرف دیگر از آن جا که در هر ایجادی نوعی تقدیر و اندازه گیری وجودی و رعایت حدود و اندازه ها در مخلوق نقش اساسی دارد ، گفته شده که اصل خلق اندازه گیری و تقدیر است (1) .
با توجه به این تعریف روشن می شود که حقیقت خلق یعنی ایجاد از عدم مختص به خداوند است . تنها اوست که موجودات را از عدم به وجود می آورد؛ اما از نگاهی کلی می توان گفت خلق به این معنا نفس ایجاد و تقدیر اندازه های وجودی یک حادث اختصاص به خدا ندارد . چه بسا موجودات دیگر هم به نوعی موجودی دیگر را ایجاد نمایند . با تقدیر و تنظیم شکل و حدود آن ها چیزی را که به ظاهر تا کنون نبوده ایجاد نمایند ؛ در نتیجه با قدری تسامح در معنای دقیق ایجاد می توان خلق را به دیگر موجودات هم نسبت داد .
اتفاقا در کلام خداوند نیز خلقت به غیر خدا نسبت داده شده، مثلا در مورد حضرت مسیح علیه السلام خداوند فرموده : " وَ إِذْ تَخْلُقُ مِنَ الطِّینِ کَهَیْئَةِ الطَّیْرِ (2) آن گاه که از گل چیزی همانند پرنده می ساختی "
خلق به معنای دقیق و کاملش تنها منحصر در خداوند است . به همین دلیل در مباحث توحید خالقی عنوان می شود که خلقت تنها کار خدا است و همه مخلوقات وجودشان را از او می گیرند : « اللَّهُ خالِقُ کُلِّ شَیْءٍ وَ هُوَ عَلى کُلِّ شَیْءٍ وَکیل»(3) خدا را در این آیه خالق هر چیزی می داند.
بنابراین معنای عام و تسامحی یا مشخص کردن اندازه و رابطه اجزای یک موجود با یکدیگر ، هم می تواند از جانب خدا انجام گیرد و هم از جانب غیر خدا مثل انسان. در نتیجه در چنین خلقی باز به یقین خداوند بهترین خالق و تقدیرگر است . در صورت و معنا بهترین تقدیر و صورتگری را انجام می دهد .
اما در معنای دقیق که به معنی وجود و هستی دادن به چیزهائی است که اندازه های آن مشخص شده و ایجاد آن ها از عدم ،تنها انحصار در خداوند دارد و تنها او است که خالق است .
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
میلاد نورمبارک
خودت رو ازخودت دارم
دراحوالات آخرالزمان
نشانه آخرالزمان
چرخه زندگی
ده ویژگی افراد بی حیا
به کجا میریم؟؟؟؟؟
دیدگاه آیت الله بهجت درخصوص آرایش زنان دربیرون ازخانه
فلسفه آرایش کردن چیست؟
ای کــــــــــــــــــه مراخوانده ایــــــــــــــــــــ
آنقدربی تو...
عید وحرم یار عجب دعوتی...
سرزمین واژه های واژگون
لعنت به تو و عشق تو و ذات خرابت
[همه عناوین(1145)][عناوین آرشیوشده]